E-Reciklaža ostvarila saradnju sa Gigatronom

E-Reciklaža ostvarila saradnju sa Gigatronom: reciklažom starog uređaja do kupovine novog

Već 7 godina E-Reciklaža sprovodi akciju u kojoj građani mogu besplatno da predaju elektronske i električne uređaje koje više ne koriste na reciklažu i u zamenu za njih dobiju vaučer za kupovinu u određenim marketima. Od sada za stari uređaj mogu dobiti i vaučer za kupovinu u Gigatronu i samim tim odmah zameniti svoj dotrajali uređaj novim.

Vrlo je jednostavno – potrebno je pozvati call centar E-Reciklaže na broj 0800-085-085, prijaviti vrstu uređaja koji se više ne koristi i ostaviti kontakt podatke. E-Reciklaža organizuje besplatan odvoz, a zatim, prilikom preuzimanja EE otpada na lokaciji vlasnika, u zamenu za predati uređaj izdaje vaučer za kupovinu u Gigatronu. Uređaj stiže na tretman u postrojenje E-Reciklaže, reciklira se u skladu sa Zakonom i svim regulativama iz oblasti zaštite životne sredine i prerađuje u nove sirovine. Za to vreme, građanin već može da se uputi u Gigatron u kupovinu novog proizvoda. Cirkularna ekonomija u malom.

Vrednost vaučera zavisi od tipa i veličine uređaja koji se šalje na reciklažu:

  • Za frižider ili zamrzivač zapremine veće od 150 litara dobija se vaučer u vrednosti od 2.250 RSD;
  • Za frižider ili zamrzivač zapremine manje od 150 litara dobija se vaučer u vrednosti 1.500 RSD;
  • Za veš mašinu, sudo-mašinu, električni šporet dobija se vaučer u vrednosti od 1.500 RSD;
  • Za klima uređaj dobija se vaučer u vrednosti od 1.500 RSD za obe jedinice, a po 750 RSD ukoliko jedinice predajete odvojeno;
  • Za ugradne rerne i ugradne ploče dobija se vaučer u vrednosti od 750 RSD;
  • Za bojler zapremine od 80 l i veće dobija se vaučer u vrednosti od 750 RSD;
  • Za desktop računare sa monitorom (CRT) dobija se vaučer u vrednosti od 750 RSD;
  • Za televizore (CRT) dobija se vaučer u vrednosti od 750 RSD.

Važno je podsetiti se da su svi navedeni uređaji jako korisni u domaćinstvu, ali veoma opasni ako se neadekvatno odlože nakon upotrebe. Ukoliko dospeju na deponiju, toksini koje sadrže pojedine komponente EE uređaja dospevaju u zemljište, vodu i vazduh i štete životnoj sredini, kao i zdravlju svih nas i onih koji će doći nakon nas.

Kompanija Gigatron pokazala je ozbiljnu svest o opasnostima koje bacanje elektonskih uređaja uzrokuje i želju da svoju svest prenese i građanima naše zemlje, što je čini veoma važnim partnerom E-reciklaže.

Akcija se sprovodi u četiri najveća grada u Srbiji:

Beograd: 011/4141-633, 069/668-544

Niš: 018/4150-126

Kragujevac: 034/332-333

Novi Sad: 021/6313-714

Budite i vi deo rešenja! Važno je.