Edukacija u Dečijem kulturnom centru

Svetski dan zaštite životne sredine

Play Video

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, E-Reciklažu, koja se izdvaja kao jedinstvena kompanija za reciklažu elektronskog i električnog otpada, posetila je ekipa televizije Pink.

„Ako obiđete bilo koju reciklažu EE otpada u Zapadnoj Evropi, čak i u Nemačkoj ili Holandiji, koje su dosta razvijenije od nas, nećete videti ništa bolje od ovoga što mi imamo.“ – rekao je generalni direktor E-Reciklaže Ninoslav Milenković.

U E-Reciklaži reciklira se do 80 frižidera na sat i posebnom tehnologijom iz rashladnih uređaja se izvlači opasan materijal – tačnije freon, a potom izvozi na dalje zbrinjavanje.

“Svake godine izvezemo u proseku 10-15 tona freona i jedini imamo dozvolu za izvoz freona u celoj zemlji. Pored toga, još 6 reciklata izlazi iz reciklaže rashladnih uređaja, to su uglavnom metali koji sadrže gvožđe, obojeni metali kao sto su bakar, aluminijum, zatim plastika, pur pena, koji se prodaju u zemlji ili inostranstvu.” – dodao je inženjer održavanja postrojenja Nenad Todorović.

Kroz process reciklaže opasnog otpada, E-reciklaža doprinosi zaštiti životne sredine i od svog osnivanja aktivno učestvuje u podizanju ekološke svesti i stvaranju društveno odgovorne zajednice.